Thursday, September 24, 2009

Nani Pizza

30 Tahun Revolusi Islami XX

Pizza yang paling tebal di alam semesta.

Medan Jomhouri-e-Eslami? Medan Shohada? Medan Ghiyam? Sapa boleh ingatkan aku?

Alang-alang jalan, makan pun sakan. Konon nak cari makanan tempatan tapi Nani Pizza jugak nampak appealing. Kami order dua family atau jumbo kemudian manager datang kata tak boleh.Tapi kami tak peduli kami nak juga. Tapi manager kata tak boleh jugak. Akhirnya kami order satu family atau jumbo dengan satu large. Sekali ambik tuan-tuan, padanlah manager dia tak bagi. Nani Pizza penuh inti luar dalam. Macam pizza Bein Qasrein tapi dia tak pakai fatirahlah. Salad ubi keledek Nani Pizza yang paling sedap. Puas hati. Bila keluar kedai poket kami pun 'puas hati' dan menjadi antara poket yang paling nipis di alam semesta. Kan dah cakap, alang-alang jalan ...