Saturday, April 11, 2009

Hakikat Perempuan

Perempuan sekarang memang tak cantik.
Kalau mukanya putih,
Kita akan kata itu sebab bedak alas.
Kalau hidungnya tinggi,
Kita akan kata itu lepas dia buat nose job.
Kalau rambutnya lurus panjang hitam bersinar,
Kita akan kata itu lepas rawatan minyak panas atau lepas rebonding.
Kalau matanya warna hijau atau hazel,
Kita akan kata itu pakai contact lense.
Perempuan sekarang memang buat kita fikir mereka tak cantik.

7 comments:

ashraflatif said...

Hahahaha. Kau sebut nose job, aku teringat job-job yang lain.

rem said...

oh..

lelaki sekarang masih neutral eh?

muhammad nazrul syazwan bin kamarul ariffin said...

neutral?mesti la~kitorg tak pakai lensa kontak..just pakai minyak rambut/gel je..kalo ade duit lebih,pakai perfume..hoho

anak nah said...

kalau takde duit minyak atar je lah

roslini ashari said...

tak semua pompuan macam tu k.

anak nah said...

Aku tak generalize ok. AKu dapat ilham utk tulis tu lepas tengok sorang budak Maahad Ta'awun masa tgh lintas jalan.

firuz akhtar said...

hehhe...waaa...tinggi falsafah ni..so what's ur definition of a woman's beauty? i'm curious...hehe~