Thursday, April 09, 2009

Tahun Freak Bola


...kata Ayep.


Aku selalu cakap 'korang main...'
Tapi diorang selalu cakap 'tim kita...'
Dekat hujung-hujung barulah aku pun pakai 'kita'.
Aku hanyalah sekadar seorang yang kununnya 'manger'.

Pantang larang kemenangan tim Wa'dul Haq
  • mesti tukar-tukar keeper
  • mesti main match pukul empat
  • mesti waruk yang jadi ref
  • haikal tak payah datang (oops)
Penutup yang cantik.

6 comments:

anak idah said...

aku dapat satu teori baru.

kalau main pukul empat lebih berkat, senang menang sebab komfem sembahyang asar awal.

lg satu, nampaknya kehadiran munir tak termasuk dlm superstitious ini, die ade pon prnah menang, pernah kalah

anak nah said...

oh aku mula2 blur sapa ni, rupanya anak puan wahidah

muhammad nazrul syazwan bin kamarul ariffin said...

baru saye tau rupenye ayep tak suke saye jd ref..sampai ati ko ayep..lenkali bgtau awal2..tu r aku malas jd ref tu..sbb bile kaki ko naik tggi je,aku mmg tiup trus wisel..

Mr W. A. A. said...

(takdok kaitey dgn post ni)

sbnrnya, bukan aku yg power. mu pun power gok main HDR ni tp nk buat gano aku ni quick learner. haha! gurau jah wei, jgn amik hati/pggil aku x hormat senpai.

first, mu combine gambar asal dgn file copy gambar sama yg mu buat dio jd lebih terang/vivid drpd gambar asal. 2 gambar jah. ejah EV dio 1 atau kurang drpd 1. pastu mu pastu generate HDR. pastu ejah la sesuka hatimu.

so, jd gambar ketiga.

combine pulok ketiga-tiga gambar td (gambar asal+gambar copy yg diterangkan+HDR). ejah sesuka hatimu. insha-Allah hasil memuaskan.

biasonyo step mulo-mulo (2 gambar) jjadi doh.

selamat berkarya.

rem said...

hahaha..wadul haq

menarik ok liga bola taon ni..taon depan sila ikot pantang larang kalau nk menang

anak nah said...

lagi penggunaan ok di tengah atau akhir ayat...