Saturday, May 16, 2009

Aku tak minat buat tajuk panjang kononnya minimalis tapi tengah cuba buat tajuk panjang yang merepek macam dalam komik Crayon Shin Chan

Takde idea kejap.
Cuma, berapa orang yang buat entri pasal Hari Guru dalam blog dia hari ini?
Seperti juga, berapa orang yang buat entri pasal Nakbah semalam?
Dan berapa orang pulak yang tulis entri pasal rusuhan kaum 13 Mei dua tiga hari lepas?

10 comments:

Amermeftah said...

Antara contoh tajuk panjang yang merepak dalam Shin Chan ialah

Tahniah! Rumah Nohara telah siap, kehidupan menjadi bergelora semula.

megatkanzaki said...

kalau hari ibu memang orang berpusu-pusu untuk buat satu entri sebab senang nak ingat sebab memang sorang saja lah ibu tiap-tiap orang

cuma hari guru ni macam tak berapa sangat lah, ramai sangat cikgu kot sampai tak ingat?

p/s:aku buat 2 kali entri pasal hari ibu, ko mcm tak buat? owh lupa kau anti-establishment

Amermeftah said...

aku anti sindrom kakak tua

muhammad nazrul syazwan bin kamarul ariffin said...

bukan dlm komik je. dlm TV pon same:

"hari ini biar saya yang tolong lapkan kasut-kasut untuk emak~~"

itu adelah sebuah tajuk

Amermeftah said...

Permainan masak-masak Nini sungguh realistik! Aku tak boleh tahan lagi!

Aku sudah pandai menjahit butang baju. Memang kanak-kanak lima tahun yang genius!

Tak kira filem pahlawan atau filem sains fiksyen. Aku tetap akan bertindak gagah berani!

maskedfacies said...

ko lg pandai. ko summarize kan tentang entry orang. aku kagum.

ko tgk upin dan ipin? agak best la...

p/s: word verification aku kali ni utk komen ni ialah: ingumbo.

rem said...

haih hantu sinchan!

saya tgk jugak sinchan tp x penah amik taw pasal tajuknye..

Amermeftah said...

oleh sebab aku ni anti-establishment, maka aku secara semulajadi akan tak tgk upin dan ipin...

Amermeftah said...

ingumbo...
apakah word verification merimaskan?

maskedfacies said...

a ah. rimas.


word kali ni: whicasc