Saturday, May 02, 2009

Buat Makan

Pada waktu itu, perasaan saya yang sebenarnya...

Distant, detached...

Kerana terlalu hendak menjaga hati orang, kejujuran sudah tak ada harga lagi.

12 comments:

Jackster® said...

susah jugak nak paham makne gmbar2 ni hehe

Anonymous said...

kadang2 kejujuran itu tidak penting,

kadang2 rahsia itu biarlah rahsia,(biarlah rahsia~~~ nyanyi siti nurhaliza)

kadang2 diam itu lebih penting.

sebab pulut santan binasa,

sebab mulut pulut pun habis..ops!!

sebab pulut badan pun besar,ops lagi!!

sebab mulut badan binasa...oo yeah..

berhati hatilah ketika berkata..

senang mengucapkan,

"hahaha, jahat betul aku sekarang ni,suka mengata orang, mengambil tahu hal orang, menyebarkan pula, no offense yer kawan2,
kalau ada apa2 boleh la settle sekarang..."sambil mendabik dada akulah pemegang rahsia semua orang..aku tahu semuanya..

tidak semudah itu,owh tidak.. untuk menarik apa yang telah terlajak..mungkin ringan dimulut sahabat,"owh tidak mengapa,aku tidak terasa",
akan tetapi hati orang siapa yang tahu..
owh benar sungguh kata orang, kiranya omong-omongan itu itu perak, maka diam itu adalah emas...

p/s

abang-abang

sejak bila menjadi senior dianggap ego utk tidak boleh ditegur...

sejak bila kata lawan bagi jujur menjadi membongkar segala-galanya?

peace bro................

http://www.youtube.com/watch?v=REEgofMb5IA&feature=related

Anonymous said...

gmbr?bkn susah nk phm kot..mmg tk phm..

cik anon1:nk ckp sume bnda bkn senang..msti la ada certain bnda better left unsaid..
tp,kalo dlm part tegur menegur,ak rasa,berhikmah lebih tepat..

Jackster® said...

oh apabila aku sudah memahami makna gmbar2 itu, muncul pula komen yg amat tidak aku fahami

nakula sadewa said...

jangan sedih..masing2 ada rezeki sendiri..kalau dah sampai masanya, merasalah..

muhammad nazrul syazwan bin kamarul ariffin said...

melihat dr kejauhan..? mmg pilu tgk gambar2 tu..

maskedfacies said...

bila nk tukar ke layout yg lebih bitchy ni??

lol

megatkanzaki said...

aku faham perasaan kau sebab aku rasa sepanjang malam kau moaning pasal benda ni sampaikan burger mcD yg bawang dia potong tak ikut selera kau pon jadi mangsa. haha

megatkanzaki said...

anonymous pertama tu, alahai

nak tegur2 orang lain depan orang ramai pon, biarlah orang tau sapekah anda

takpon kalau ada benda tak puas hati cakap terus dengan empunya diri secara face to face sebab bukannya takda masalah yang tak boleh selesai,

sebab kalau anda tak selesa dengan gaya anak nah yg memang mulut tempayan dan tak sensitif, aku yakin anak nah akan hormat dan rai kalau empunya diri request apa-apa

sebabnya bunyi macam kritik pastu tiba-tiba mintak peace.. haha klakarla tak mahu berhemah, tapi macam cuak-cuak

ok. aku pon nak buat gak, sorry dan peace bro, tapi ko bleh tau sapa aku yang hina ini

maskedfacies said...

ok, complicated gila nk phm.

last2, aku plak yg kena bitchy.

haha.

xpe, aku x kesah.

chill bro

mickey :D said...

moga Allah cepatkan jodoh abg akmal :D (bila sampai masanya la)

Anonymous said...

HARUN SALIM BACHIK anonymous sebab pengecut..kecut untuk hubungan antara HARUN SALIM BACHIK dan
rakan/senior/ustaz-anak murid/sahabat baik renggang..kecut untuk berlaku
pergaduhan…bermasam muka…bukan semua orang boleh menerima
kritikan dari orang yang dia kenal…dari junior apatah lagi…nanti
dikata melawan…tambahan pula HARUN SALIM BACHIK ni bukan baik sangat pun…jahat,
nakal,tegar,degil kedegaq,poyo,malas,serabut,gemok,busuk,tak pergi kuliah,isap rokok,sisha,lepak ahwah, join ISMA, kutuk PMRAM,escape usrah, x gi program perubatan,suka usha awek arab,usha certain2
awek melayu..yang lawa lawa sahaja (sbb susah nak jumpa yg cun,huhuhu) ….cuma jahat ABU
ada prinsip,-jangan kacau hidup orang lain,rumah
tangga orang,tunang orang,awek orang lain....nanti orang marah......dipegangnya HARUN SALIM BACHIK prinsip itu erat-erat....
kerana prinsip HARUN SALIM BACHIK berdasarkan pengalaman...kononnya HARUN SALIM BACHIK adalah OBSERVER @ PEMERHATI yang hebat...dilihatnya bilamana
ramainya orang muka mereka ini berubah merah,geram,marah,malu, pabila rahsia cerita masalah mereka dibuka...tetapi meraka ini
tidak punya seni berbicara untuk menepis cerita cerita itu..dan tidak mahu perbualan yang lebih serius terjadi..maka diamlah
mereka...kunun-kunun redha mengiyakan semuanya...
kadang-kadang satu-satu cerita itu, kita tak pasti, dan tak tahu asal usul pangkalnya,maka eloklah didiamkan
sahaja...misalannya telahan HARUN SALIM BACHIK bahawa mereka2 ini geram ,marah, malu bilamana cerita mereka dibuka mungkin salah..itu
hanyalah berdasrkan pemerhatian,korekan SMS,YM, dengar-dengar HARUN SALIM BACHIK sahaja...kerana HARUN SALIM BACHIK walaupun bermata empat tapi rambutnya panjang menutup mata kadang-kadang..... mungkin
juga mereka gembira, bangga, seronok bila orang tahu cerita mereka.......tapi mana mungkin ada orang itu gembira bila
rahsia mereka didedahkan...gembira euphoria sepertimana megatkanzaki memberitahu namanya kepada penulis anonymous.........tak gitu megatkanzaki???