Sunday, June 21, 2009

Abaty, Walid & Cek


Sempena Hari Bapa yang disambut orang seantero dunia, aku mahu menganjur dan mengesyor kamu orang menonton filem Taken. Kalau orang Kedah yang membuat rebiu tentang filem ini ulasannya cukup dengan satu perkataan saja. Kahar.

Filem yang bakal membuatkan anda merenung kembali betapa pentingnya mushrif dalam musafir. Filem yang bakal membuatkan anda terasa ingin membuka semula kitab dan mengaji lagi dalam bab safar mar'ah.

24 comments:

djambu puadovich said...

kahar makneny?

Amermeftah said...

Ketika menyebut perkataan ini dengan sebutan Kedah yang tepat, gantikan huruf 'r' dihujung dengan huruf 'ain'.

Kamus Dewan:

3. kahar III Kd kasar serta lasak: jangan tunjuk ~.

rumaisa' said...

aah .

best gila mendalah 'TAKEN' tu..

pas tengok cite tu terus tak berani nk musafer sorg2..ekeke~

eh tp siyes bapak diye memg hero ah..

Amermeftah said...

kah kah kah

tapi bapak dia memang hero impian, hero bentuk baru yg sikit anti-hero, tak ckp byk, tak poyo, tak hensem, tua tapi macho, stret to the point,

djambu puadovich said...

dr filem ni, satu je syaratnye yg kne ikut:

'JANGAN KEMBARA DGN KAWAN PEREMPUAN YANG GATAL ANUNYA DAN TAK TAHAN TGK JANTAN'

dlm pada tu, bukan semua org ada bapak mantan super-agent...

Amermeftah said...

Kah Kah Kah

Nampak sgt kawan dia dah kena tebuk, sebab tak kena jual

Mafhum mukhalafah, kalau nak umur panjang pastikan anda masih suci...

Basuh Baju said...

Filem taken terbaik. setiap ayah yg sejati yg cool pasti akan melakukan begitu demi anaknya :)

salam ziarah..

belajar mana?

Amermeftah said...

belajar mesir

ashraflatif said...

Aku dan azinuddin dulu-dulu pernah musafir dengan seorang akhwat, adik kawan kita juga.

Azinuddin sumpah sudah tidak mahu safar dengan mar'ah lagi. haha

Amermeftah said...

Hahaha. Y?

Ayep dari henset sony ericsson asle sebab dia muqotoah said...

Filem taken ok.xyah puji dah sebab ramai dah puji.lol.
cuma last2 arab jugak root of evil,arab jugak yg digambarkan jahat, haha

Amermeftah said...

Kahkahkah

Sebab orang teluk kadang bengong, kaya tapi otak kosong

maskedfacies said...

kahaqqqq~

Muhammad Warouq bin Qamar said...

supply ade,supply?sile share lambang exam dah nak abes dan dah bole start berlalalala dgn muvis.hoho

maskedfacies said...

warouk pelastit....

cuba hang sughoh tok hang sebut kahaqqq tgk...

p/s: x pernah tgk lg ke? ish3

Amermeftah said...

budak-budak ni terutamanya waruk tak tgk muvi lasung sebab itqan dan istiqamah dalam setadi

supply ada, nanti aku buat folder khas utk muvi-muvi yg konon baru...

polar bear kurus said...

alah siyut lah(macam ni ke eja siot)

apsal id aku tidak keluar penuh untuk previous comment??

aku nak cakap asle muqotoah sebab tu dia pakai sony ericsson. aduh

Amermeftah said...

tu lah, aku pun terpaksa tgk kat imel, apa id penuh kau tu, kelakar plak tgk profile pic baru kau

BoZaki said...

Full of revenge.

Amermeftah said...

the film?

and yet full of love...

...in an ex-preventer/secret agent way.

Muhammad Warouq bin Qamar said...

uiah,tak mencabar la kalo suruh tok aku sebut kahaqq..kompem perfect punye..hoho..

itqan la sangat.stadi sekodar2 je.ayep lain la kuat studi [tatau nak divertkan kat sape.tp alang2 ko mmg seorg senior aku yg power,so aku divert kat ko je la yep hoho]
kalo ade supply,saye layan je. masalahnye sekarang muvis2 yang reachable dan dishare sume dah tgk..cpat la share yg baru..

I - s Y a said...

cite ni cite plg macho penah tgk seumur idup!!

ex-wife die mmg rugi tinggal laki camnih!!

anak itu mmg sgt lucky. ini mmg betul2 kisah sorg ayah yg sayang anak!

polar bear kurus said...

banyak lah ko punya power waruk
OnG hancur tak guna jugak
itulah nama dah usaha tapi tuhan tak bagi aku jawab sebab keluar soalan aku tak tau nak jawab apa. dah memang tak tumpu yg itu sebab tak bajet. alahai.
ko punya pasal lah ni waruk.
(tiba-tiba mengeluh di sini, hahaha)

Amermeftah said...

Jom, mlm ni kita chat kat sini plak