Friday, August 28, 2009

Berbuka

Juadah berbuka serba tidak simple. Hajat berbuka dengan ramen itik tapi Restoran Go Wok sudah bungkus. Maka makan buffet saja di L'Opera dua tahun lepas sambil layan lara di jiwa sebenarnya. Tuan puan sekalian ini sebahagian hidangan timur tengah dan makanan moden.

Ikut putaran jam mula dari jam sembilan, gorengan-gorengan celup tepung, terung mahshi, timun dalam kuah tomato, kofta, ayam goreng dan ikan dalam krim.

Mula dari jam enam ikut arah lawan jam, kari daging mungkin, nasi kabsah mungkin, makarona, freek? freed? (sejenis masakan yang bolehlah kata gandum yang digoreng macam nasi), suguk.

Selamat berbuka puasa.

6 comments:

kilah said...

bajet lah bukak pose begini..kang,jadi maria tunku sabri versi lelaki kang..haha

freekeh paling hensem sekali ak rasa nasi arab..

bebaskann said...

wahhhh penyembelitan maksimas akan berlaku..

Amermeftah said...

kilah:
ah tima kaseh kilah, melilau aku cari dalam wiki, rupanya nama dia freekeh eh?

sekali sekala je nak mkn cenggini kilah oiii, tak sempat kembang cam maria kang botak kepala dulu ...

cik qaya:
eh, manada sembelit, ada sepinggan salata kat sebelah, tak amik gambar sebab terlalu common *finger crossed*

bebaskann said...

finger crossed tu apa? http://bududanbelacan.blogspot.com/2008/10/aku-salib-jari-jari-aku.html

Amermeftah said...

ya, tepat!

Anonymous said...

Sorry for my bad english. Thank you so much for your good post. Your post helped me in my college assignment, If you can provide me more details please email me.